BILDBOMB 2

Nu när jag ändå håller på att överföra alla mina bilder från resan så kan jag passa på att lägga upp lite bilder från min praktikplats. Jag har ju nämt tidigare att jag haft APU i Libanon på en tv-kanal då jag gick medialinjen på gymnasiet. Min kusin fixade praktikplatsen till mig och utan henne hade jag aldrig haft den möjlighet så jag är väldigt tacksamm:) Iallf, jag var skit orolig i början då min arabiska inte är perfekt och jag kan knappt skriva eller läsa. Men tack och lov så är Libanon ett land med flera språk och dem flesta behärskar både franska och engelska så det underlättade mycket.
Första dagen på praktikplatsen var jag så jäääkla nervös och såklart så strulade allting. TV-kanalen hade två olika byggnader. Den första byggnaden var huvudkontoret, medan den andra byggnaden var själva studion (alla program spelades in där) som var lite utanför Beirut. Innan man kommer in i själva studion måste man gå förbi vakter eftersom säkerheten är ganska hög där. Dem frågade såklart vad jag hette och vad jag skulle göra men dem vägrade släppa in mig eftersom huvudkontoret inte hade hunnit skicka iväg mina papper där det står att jag ska vara praktikant. Jag fick självklart panik eftersom jag skulle börja kl 9.00 och den hade hunnit bli halv. Efter många om och men fick jag slutligen komma in och blev hämtad av en bildproducent som var lite "bögig" hahah. Han kunde inte sluta snacka om programmet Greys Anatomy och eftersom jag är ett stort fan så hade vi mycket att prata om. Efter denna lilla incident rullade allt på tack och lov.
 
Mina arbetsuppgifter var först och främst att observera allt som hände runt omkring mig. I kontrollrummet, i studion, bakom kulliserna osv. Jag fick även prova på att vara studioman, kameragubbe och klippa ett program som spelades in. Dem försökte göra det så lätt som möjligt för mig då jag inte alls har någon erfarenhet.
Många av mina vänner frågade om jag trivdes med tanke på att jag befann mig i ett annat land med en annan kultur osv. Jag var som fisken i vattnet eftersom jag alltid drömt om att få jobba inom TV. Självklart blev det ju lite kulturkrockar här och där men det löste sig alltid!
Alla var jätte snälla mot mig och jag har aldrig kännt mig så välkommen. Ville nästan inte åka hem sista dagen!
Denna upplevelse är lätt en av mina bästa minnen och jag är som sagt oerhört tacksam att jag fick denna möjlighet. Annars skulle jag säkert hammnat på nån klädesbutik som dem flesta av mina kompisar. Jag skulle aldrig kunna fixa en liknande praktikplats i Sverige. Så ni som är intresserade av media och tv-produktion borde statsa på en praktik utomlands!
I kontrollrummet


En studio


Förberedelser inför ett live-programm
En kran-kamera


Alltid på morgonen så hade dem ett mat-programm och vi fick alltid smaka på maten efter åt:D


Jag in action (yanni)


Asså den här gubben! Han var så söt! Han hjälpte alltid mig och kallade mig för hans dotter (han har 8 döttrar). Om jag behövde något så gick jag alltid till honom. Han kunde även, enligt honom läsa av männiksor ansikten. Så han kunde se (enligt mitt ansikte) hur jag var som person, och han hade rätt! :O (har dock aldrig trott på sånt där men vem vet)


Träffade Bashar. Vet inte om nån känner igen han men han var med i Star Academy vilket är som Idol här.


Träffade även på skådespelerskan Amal Arafe. När jag var mindre tittade jag alltid på hennes serie så det var skit coolt att träffa henne:)


Nån programledare från Dubai


Gud vad jag skämmdes här haha


Avslutar med denna bild. Träffade på en kossa MITT PÅ VÄGEN när vi skulle filma ett reportage


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh vad coolt att du fick träffa Amal Arafe. Brukade också ofta se henne i TV-rutan när jag var yngre ^^

2010-12-26 @ 02:49:18
URL: http://bittersweetsymphonyy.blogg.se/
Postat av: ABBER FOR PRESIDENT!

men nej va du är söt ! HAHAH jag ska aldrig sluta !!!!!!!!!! hahaha :D va gry, du är i action dude ! :D

2010-12-26 @ 20:01:56
URL: http://aabber.blogg.se/
Postat av: Suuzy for president

haha OMG DONIA!! ÄLSKA HENNE! hahah när hon spottar på sin hand och fixar håret såfort hon ser en snygg kille! Eller "Ji 3ala amti" hahah awe söte är hon!

2010-12-28 @ 19:03:02
URL: http://suzansalem.blogg.se/
Postat av: blaQue

Kom just hem från tre veckor i Libanon! Jag träffade på Sabah, typ deras äldsta kändis. Haha :)

2011-01-07 @ 16:04:11
URL: http://ainas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0